[Milestone] Cronos Froyo Milestone

Modyfikacje i romy dla telefonów motorola.
katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 24 sty 2011, 22:31

Rozpakowałem, to archiwum i sa 2 foldery Meta-inf i system

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 24 sty 2011, 22:44

spakuj go w zip
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 24 sty 2011, 23:23

Spakowałem ale trochę boję się robić tego rooma. Czyli rozumiem że najpierw robię cały bootloader z tego tematu który podałeś tak ? Czy mogę zrobić tak jak napisane w tym temacie android-f171/open-recovery-t17422.html ?:)

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 24 sty 2011, 23:29

najwyżej sie nie wgra ;) musisz podmienić recovery i wgrać roota.. jak wgrasz dajesz pliki do open recovery.. zrób sobie kopię zapasową... dla pewności jak coś przywrócisz sobie
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 27 sty 2011, 21:50

Już ogarniam. A gdzie znajdę plik update.zip?

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 27 sty 2011, 21:55

możesz jaśniej do czego ci ten plik potrzebny?
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 27 sty 2011, 21:57

12adrian12 pisze: 2. Po przeprowadzeniu tej operacji na karcie pamięci utworzy Ci się katalog Openrecovery a w nim kilka podfolderów. Do tego o nazwie Upadates wrzucasz ściągnięty ROM w formacie zip oraz ten update.
Może źlę się wyraziłem, chodzi mi o ten update.

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 27 sty 2011, 22:04

w OpenRecovery/updates/-dajesz rom w postaci zip.
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 28 sty 2011, 00:00

Ok. Wydaję mi się że udało się wgrać ale stanęło na napisie Cronos, niby przelatuje przez niego taki biały poblask i mrygnie raz na jakiś czas, tak już jest od kilku minut, to dobrzy czy źle?

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 28 sty 2011, 00:02

bootloop źle.. nie dobrze.. etc itd

na jakim recovery wgrywałeś ten rom ?
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 28 sty 2011, 00:04

Na got z tego tematu android-f171/open-recovery-t17422.html
Problemem może być to że od razu zainstalowałem roma i nie restartując telefonu plik update od niego ?

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 28 sty 2011, 00:10

post122049.html#p122049
ten musi być

lub czysty open Recovery wersji 1.46
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 28 sty 2011, 00:11

Hm.. Dziwne bo mój wygląda dokładnie tak jak na ss. Nawet version się zgadza. (1.45)
Może wipe zrobić?

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 28 sty 2011, 00:17

możesz...
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 28 sty 2011, 17:52

No i po zrobieniu wipe uruchomił się :) dzięki neo !:)

Taka mała pomoc z mojej strony, najlepiej ręcznie zainstalować launcher od froyo (ten z karty pamięci który jest z romem) gdyż ten launcher pro który już jest standardowo jest już nie aktualny. Oczywiście może być to każdy launcher z rozszerzeniem .apk wrzuca się go do OpenRecovery/addodns/launcher. Potem z menu recovery instalujemy i po odpaleniu wybieram sobię launcher. :)) Może komuś pomoże.

ODPOWIEDZ