[Milestone] Cronos Froyo Milestone

Modyfikacje i romy dla telefonów motorola.
ogorek13
Posty: 8
Rejestracja: 19 gru 2010, 16:58

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: ogorek13 » 20 gru 2010, 11:13

Jestem ty nowy i nie mam pojecia o wgrywaniu romow zrootowalem mojego milestona universal and rootem i moglbys mi wytlumaczyc jak to wgrac na fona? Z gory dzieki.

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 20 gru 2010, 18:45

Najpierw musisz podmienić Recovery... masz je w Poradnikach Android.
Tam masz opisane co robić dalej.. jak coś to pytaj pod wybranym sposobem recovery.

Pozdrawiam
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

Awatar użytkownika
cysiek_233
-#20
-#20
Posty: 59
Rejestracja: 07 paź 2009, 17:09

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: cysiek_233 » 03 sty 2011, 01:03

a możecie mi powiedzieć jak się ma instalacja tego ROM'a a partycja na karcie i app2sd??
NIE SZTUKA ZABIĆ MUCHĘ PRZEDNIĄ SZYBĄ, SZTUKA TO ZROBIĆ BOCZNĄ

marcel80
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2011, 23:31

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: marcel80 » 17 sty 2011, 09:37

app2sd jest można instalować na karcie tylko trzeba w opcjach zaznaczyc

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 23 sty 2011, 16:44

Hm... Czytam czytam i nic nie rozumiem. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi kroczek po kroczku co i jak zrobić? Jeżeli można prosić to na GG, dziękuję.

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 24 sty 2011, 18:33

No skoro tak mówisz to dziś wieczorkiem zaryzykuję, najwyżej odezwę się że coś schrzaniłem ;)
Jednak tego nie ogarniam... Proszę o pomoc w czasie rzeczywistym na gadu (chyba najlepsze rozwiązanie dla mnie).

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 24 sty 2011, 18:54

a co masz za problem ?
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 24 sty 2011, 22:09

Więc tak Rom ma być spakowany? Format pliku jest ważny (rar czy zip)? android-f171/root-systemie-t17324.htmlz tego tematu biorę tylko informację do punktu trzeciego tak(czy wszystkie programy też ?) Czy plik update.zip może być właśnie z tamtego tematu czy jest on zależny od roma lub od tego recovery ?
A i jeszcze jedno ten plik update.zip zawiera w sobie rota. A co jeżeli już mam roota? To taka dawka pytań :)

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 24 sty 2011, 22:15

zacznę inaczej:
1. Podmieniłeś Bootloadera? który daje możliwość wgrania ruchomego recovery ?
android-f171/root-systemie-t17324.html
2. Jeżeli to masz, to musisz mieć odpowiednie recovery dla tego romu.. np g.o.t open recovery v 2.0.1
3. ten rom wgrywa się w formie zip. czyli..... nazwaBLE BLE BEL.zip - nie można go rozpakowywać.
(niektóre romy wgrywa się przez nandroid backup) ten jest w formacie ZIP
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

katobo
-#20
-#20
Posty: 58
Rejestracja: 21 maja 2009, 19:11

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: katobo » 24 sty 2011, 22:26

Nie podmieniłem, ale się zrobi. Już ogarniam ocb z tym recovery :D ok, ale jak pobrałem ten rom ma on format rar. przekonwertować go do zip? sorka za takie pytania ale cóż... chcę to zrobic dobrze :)

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Cronos Froyo Milestone

Post autor: Neo » 24 sty 2011, 22:27

zobacz czy w rar nie ma czasem zip... a jak coś podam Ci inny plik z Download
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

ODPOWIEDZ