[Nawigacja] Nokia maps

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
żłopuśśś
-#20
-#20
Posty: 50
Rejestracja: 22 sty 2009, 00:08

Re: Nokia maps

Post autor: żłopuśśś » 30 maja 2009, 18:49

witam :) mam taki problem ze zainstalowalem wszystko zgodnie z instrukcja, mape Polki wrzucilem gdzie bylo trzeba, lektora tez, i przy pierwszym odpaleniu programu mapka ladnie sie wczytala, czy lektor dzialal, nie wiem... wylaczylem program i przy drugim odpaleniu juz mapy nie wczytywal. Co zrobić???? :|

Awatar użytkownika
orzech.miron
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 3305
Rejestracja: 20 sty 2008, 14:00
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nokia maps

Post autor: orzech.miron » 30 maja 2009, 18:52

usuń ją z karty pamięci i wrzuć jeszcze raz :)
Mów mi: Łożeh :D Hasło do archiwum: fonsymbian.net Obrazek HTC Leo (HD2): Android NAND DesHD/DesZ/IncS/Cyanogen7 ROM

Awatar użytkownika
orzech.miron
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 3305
Rejestracja: 20 sty 2008, 14:00
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nokia maps

Post autor: orzech.miron » 04 cze 2009, 12:32

na forum jest juz wrzucona wersja bodajże 3.0. Zainstaluj ją i sprawdź wtedy :)
Mów mi: Łożeh :D Hasło do archiwum: fonsymbian.net Obrazek HTC Leo (HD2): Android NAND DesHD/DesZ/IncS/Cyanogen7 ROM

Awatar użytkownika
żłopuśśś
-#20
-#20
Posty: 50
Rejestracja: 22 sty 2009, 00:08

Re: Nokia maps

Post autor: żłopuśśś » 04 cze 2009, 19:19

mam problem z głosem, nie ma u mnie lektora, wgrałem go dokładnie tak jak w instrukcji. Co zrobić??? dodam że N73

Augusto
-#20
-#20
Posty: 73
Rejestracja: 23 mar 2009, 15:16

Re: Nokia maps

Post autor: Augusto » 11 cze 2009, 13:44

A ja mam mały problem z mapami, ok. miesiąca temu aktualizowałem je przez Nokia map loader i mapa Polski zajmowała ok. 70mb i była wmiarę dokładna w stosunku do garminowskiej, natomiast po formacie karty musiałem wgrać je ponownie i Nokia map loader załadował mapę Polski o wadze 40mb co się przekłada na jej niską szczegółowość... brakuje wieluuuu ulic.... Można skądś pobrać lepsze mapy ?
Obrazek
Nokia E66 Hacked +4gb + N-GAGE + Garmin Mobile XT 5.00.40

Awatar użytkownika
Nikoś
-#90
-#90
Posty: 780
Rejestracja: 05 cze 2009, 18:19
Lokalizacja: Poznań

Re: Nokia maps

Post autor: Nikoś » 26 cze 2009, 13:06

U mnie działa wersja z e65 :P Jest minimalnie ścięty ekran, ale dosłownie minimalnie. Jak wiadomo 5500 ma rozdzielczość 208x208 a e65 nieco większą :)
iPhone 2G 8GB - iOS 3.1.3 JB
HP/Compaq Presario CQ56-201SW - Win 7 Home Premium x64 SP1

keyo1981
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2009, 15:21

Re: Nokia maps

Post autor: keyo1981 » 28 cze 2009, 12:01

Mam Nokie E 51 wrzucilem na telefon Nokia Maps 2.0 i tak jak w instrukcji dodalem mapy. Jak wlaczam Mapy wyszukuje mi moduł GPS i pyta czy chce zakupic mapy, jesli dam "nie" wyłacza mi sie obliczanie trasy i jedynie miga mi moja lokalizacja. Co zrobic zeby to cudo działało normalnie??

Awatar użytkownika
liteon
-#70
-#70
Posty: 510
Rejestracja: 20 lis 2008, 23:51
Lokalizacja: Ruda śląska

Re: Nokia maps

Post autor: liteon » 28 cze 2009, 12:09

wgraj zcrackowaną wersje :)

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: Nokia maps

Post autor: Neo » 28 cze 2009, 13:07

ogolnie musisz miec wykupiona licencje by korzystac z noki map a to kosztuje heh . moze lepiej inna nawigacje?
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

Awatar użytkownika
Nikoś
-#90
-#90
Posty: 780
Rejestracja: 05 cze 2009, 18:19
Lokalizacja: Poznań

Re: Nokia maps

Post autor: Nikoś » 28 cze 2009, 13:23

Garmina albo tomtoma :P Nie no, po wgraniu skrackowanej wersji powinno działać. U mojego ojca na n95 wszystko śmigało, ale jednak garmin lepiej wygląda i lepiej prowadzi.
iPhone 2G 8GB - iOS 3.1.3 JB
HP/Compaq Presario CQ56-201SW - Win 7 Home Premium x64 SP1

keyo1981
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2009, 15:21

Re: Nokia maps

Post autor: keyo1981 » 28 cze 2009, 14:07

Niestety jak instaluje scrakowana wersje to pisze mi "Bład certyfikatu skontaktuj sie z dostawca" Musze miec certyfikat czy da sie to jakos zainstalowac bez hackowania symbiana?

Awatar użytkownika
orzech.miron
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 3305
Rejestracja: 20 sty 2008, 14:00
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nokia maps

Post autor: orzech.miron » 28 cze 2009, 20:31

musisz mieć certyfikat.
Mów mi: Łożeh :D Hasło do archiwum: fonsymbian.net Obrazek HTC Leo (HD2): Android NAND DesHD/DesZ/IncS/Cyanogen7 ROM

swiatol
Posty: 6
Rejestracja: 07 wrz 2008, 16:35

Re: Nokia maps

Post autor: swiatol » 11 lip 2009, 15:31

Nie widzi mi mojego GPS wszystkie inne programy widzą jak w programie to podłaczyć zeby go spreparowac nie widze takiej funkcji wgóle proszę o pomoc mam zewnętrzny i z garminem nie ma problemow a tu klapa

Awatar użytkownika
żłopuśśś
-#20
-#20
Posty: 50
Rejestracja: 22 sty 2009, 00:08

Re: Nokia maps

Post autor: żłopuśśś » 18 lip 2009, 17:18

co zrobic dokladnie zeby byl lektor??? kombinuje kombinuje i nic :zal:

ODPOWIEDZ