[Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Awatar użytkownika
hendrix_radek
-#10
-#10
Posty: 27
Rejestracja: 08 mar 2009, 00:54

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: hendrix_radek » 17 lut 2011, 15:44

Po instalacji wersji scrackowanej wywala mi błąd systemu i program się nie uruchamia... Jakieś pomysły? Mam Nokie 6650.

Awatar użytkownika
intuix
Posty: 1
Rejestracja: 20 kwie 2011, 19:36

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: intuix » 25 kwie 2011, 10:27

Witam. Ja mam pytanie troche z innej beczki. Posiadam Ovi Maps 3.04(165). Mam trochę pytań i wątpliwości. Mam zainstalowane mapy: Hiszpanii, Niemiec, Polski i Francji. Kiedy probuje wyszukac dana miejscowosc w trybie offline np. w Hiszpanii to pokazuje mi, ze nic nie znaleziono (choc miejscowosc istanieje, jak wejde w mape i najade na nia kursorem). Kolejny "-" to przegladanie trasy zaraz po jej wyznaczeniu. NIe wiem czy tylko u mnie tak jest, ale to koszmar. Kiedy wyznacze juz trase i chce ja przejrzec (robi sie to bodajrze joystickiem do gory i w dol) to widok powinien byc czytelny czyli z gory, a on przelacza sie w 3d i obejrzenie trasy jest koszmarne. Czy u Was jest to samo ? A i jeszcze jedno. Czy Nokia Ovi Suite pobiera mapy od razu z fotoradarami i itp ? Z góry dziękuje

Awatar użytkownika
Novy Q09
-#10
-#10
Posty: 24
Rejestracja: 09 wrz 2010, 18:12

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: Novy Q09 » 04 sie 2011, 18:01

Ściągnąłem najnowszą mapę Polski za pomocą nokia ovi suite.
Gdy włączam GPS : Aplikacje-GPS- Mapy- Opcje -Wyszukaj- Adres wówczas znajduje mi szukaną lokację, wybieram "Jedź do" i uruchamia się nawigacja samochodowa. Jednak po jakiś 40sek pojawia się komunikat takiej treści:
"Do wejścia do sklepu niezbędne jest połączenie internetowe. Połączyć teraz?"
Jeżeli wybieram "Nie", wówczas nawigacja przechodzi w zwykły tryb mapy bez wyznaczonej trasy i nawigowania. Jeżeli wybieram "Tak" to łączy mnie ze sklepem i pojawia się opcja wkupienia licencji na miesiąc lub rok...anulacja i navi przechodzi do trybu mapy. Można to jakoś wyłączyć?

wersja aplikacji 3.01_09wk44_b01

karolskw
-#10
-#10
Posty: 16
Rejestracja: 24 gru 2010, 01:12

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: karolskw » 03 lis 2011, 18:46

A mnie z kolei nie uruchamia się aplikacja. Niebieski pasek dochodzi do ok 80% i wraca do menu. Początkowo program się ładowal, jednak wyswietlał sie komunikat że may w urządzeniu są niezgodne z wersją programu. Kasowałem mapy przez Nokia Ovi Suite, sciągałem jeszcze raz i działało - ale tylko przy pierwszym uruchomieniu. po Wyłączeniu i wlaczeniu programu, znów komunikat. Program nie chce się odinstalować i nie mam pomysłu co dalej zrobić. Ponowna instalacja równiez nic nie daje. Telefon to e75. proszę o pomoc

Thomsky
Posty: 3
Rejestracja: 08 maja 2012, 11:17

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: Thomsky » 15 maja 2012, 13:21

Dołączę się do tematu mam identyczną wersję oprogramowania na tel jak w temacie zainstalowaną .
Mój problem jest następujący :

Postanowiłem uaktualnić sobie parę map w Nokia Uploaderze ściągnąłem wersję 3.028 mapy super najnowsze z nowymi autostradami Polskimi jednak co chwile tel się resetował przy ich używaniu dlatego usunałem mapy w Programie Nokia Maps Uploader.
Zainstalowałem wcześniejszą wersję 3.0 która działała poprawnie u mnie .
Tel mi wykryło ale w zakladce widnieje tylko Voices (głosy ) a gdzie Maps ?
Zaktualizuje co piszę zainstalowałem ponownie nokia maps uploadera 3.028 i mapy widzi ale co z tego jak po instalacji gdy już przemieszczam się po mapach resetuje mi telefon .

Panowie znalazłem coś ciekawego widać że nie tylko ja borykam się z tym problemem ale to co doszukałem się na google nie pomogło mi dlatego tutaj piszę

Awatar użytkownika
dzunior
-#100
-#100
Posty: 1041
Rejestracja: 24 wrz 2009, 21:36
Lokalizacja: Tychy

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: dzunior » 16 maja 2012, 21:26

Sprawdź czy posiadasz najnowszego softa w telefonie, możliwe że aplikacja nie działa ze starymi softami.

Thomsky
Posty: 3
Rejestracja: 08 maja 2012, 11:17

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: Thomsky » 17 maja 2012, 02:17

Sprawa wygląda tak .Upewniłem się dokładnie i na Nokię N95 8 gb najnowszy kompatybilna wersja to Nokia maps _3.01 + Nokia Maps Uploader 3. 028 przy tej kombinacji jak mam teraz Ovi Maps resetuje telefon różnie bywa czasem nawet podziała 15 min i mogę spokojnie przeglądać mapy czasem po 30 sek od uruchomienia Nokia Ovi resetuje telefon bywa że 5 min . Jedno jest pewne nie działa stabilnie .

Mój problem był już spotykany ale to co znalazłem na internecie nic mi nie pomogło .Sam doszedłem do wniosku że co mi jeszcze pozostało spróbować to wrócić do starej wersji Ovi Map 2.02 (taka była na tel jak kupiłem ) + Nokia Ovi Uploader 2.02 .Starsze aplikacje mapy nie tak aktualne ale wolę mieć już nie aktualne mapy (w Europie zach to nie robi tak dużo różnicy autostrady były są i będą )
Nad instalowałem wersje nokia ovi maps 3.01 na starszą 2.02 ALE jak starsza na nowszą zaintabuluje Mapa w ogóle się nie uruchamia .Oczywiście wykasowałem folder cities zrobiłem restart tel i efekt ten sam .
Reasumując uważam że może mi pomóc powrót do starszej wersji ale Pytanie . Jak nad instalować Nowszy na Starszy Nokia ovi maps ?
Może ktoś coś doradzić ?

Aktualizacja softu ? tego co czytałem po forach to soft najnowszy mam v 35 0001 na Nokie n 95 8gb

Awatar użytkownika
dzunior
-#100
-#100
Posty: 1041
Rejestracja: 24 wrz 2009, 21:36
Lokalizacja: Tychy

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: dzunior » 17 maja 2012, 15:54

Zrób formata znajdź instalke tego czego szukasz i tyle.

Thomsky
Posty: 3
Rejestracja: 08 maja 2012, 11:17

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: Thomsky » 17 maja 2012, 19:59

czy wystarczy sformatować pamięć masową ?czy pamięć masowa i telefonu ? tylko że wtedy usunę wszystkie aplikacje systemowe jeśli dobrze rozumiem tak ?

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: [Nawigacja] Nokia Ovi Maps (v3.01.4401)

Post autor: Meler » 17 maja 2012, 20:15

Pamięć masowa to wbudowany dysk na dane czyli te 8gb, Najlepiej jest wgrać od nowa soft formatując od nowa obie partycje
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

ODPOWIEDZ