DOOM ][ RPG
Długo oczekiwana kontynuacja fenomenalnej labiryntówki RPG.Autorzy
do granic możliwosci doszlifowali engine Wolfenstein RPG (pojawiaja się
plansze z dużymi otwartymi przestrzeniami i wieloma poziomami wysokości
jak górki, piętra czy jaskinie), i osadzili w nim drugą część opowieści o
piekielnych monstrach opanowujących kolonie kosmiczne.
Oprócz znanych już bajerów czeka nas jeszcze więcej cutscenek w 3D,
mnóstwo napakowanych czarnym humorem klimatycznych komentarzy
i dialogów, trzy postaci do wyboru, nowe bronie (piła motorowa, pistolet
na wodę święconą itd.), nowe potwory, minigierki logiczne przy hackowaniu
terminali, rozwój statystyk postaci poprzez trening i wiele wiele innych.
Jak na razie dopiero testuje, bo gierkę dorwałem wczoraj, ale wygląda na
to, że działa wszystko wypas i mamy ją przed oficjalną premierą. Jak tylko
pojawi się świeższa wersja to upnę.
Edit:
Przeszedłem, padła mi się raz przy lootowaniu zwłok pierwszego Bossa, ale
po wczytaniu save'a było ok - losowy wysyp raczej, bo potem wszystko
działało. Z dodatkowych bajerów dodano zdalnie sterowane roboty, coś jak
szczur w O&E2 tyle, że mogą atakować!
Smutne jest natomiast to, że nie opłaca się grać inną postacią niż Sarge,
bo maksymalne poziomy statow są dla wszystkich takie same. (A Blazkowicz
startuje z najlepszym Defensem, jedyną cechą poza IQ której nie da się
wymaksować w trakcie całej gry.)
Wersja w rozdzielczości: 240x320
Waga: 749 KB
Download:
[HOT] DOOM II RPG [240x320]
• Strona 1 z 1
|
>>> Regulamin | Pomoc techniczna | Gry i Aplikacje Java | Szukaj zanim zapytasz! <<<
|
|
![]() |
Chello Mef.
Congrat za przejście gry Ja z związku z tym mam pytanie do Ciebie Ile jest właściwie poziomów w grze?? Nie mogłem doszukać się nigdzie informacji a nie chciałbym za szybko jej kończyć (obecnie jestem na Ziemi w 2 misji [łącznie 5 za mną]) a patrząc na wcześniejszą część (seria Orc & Elves chyba też ale już nie pamiętam) to miała jak pamiętam respawn poziomów i wrogów co automatycznie wydłużało rozgrywkę a w 2 tego nie zauważyłem. I tu drugie pytanie - czy po przejściu gry mogę ponownie tym samym bohaterem odwiedzić ponownie już "odbudowane" poziomy??Z góry dz-x za odpowiedź. Pozdrawiam & SeeYa |
|
Na początek lista map:
Tycho Cichus Kepler UAC Admin UAC Labs UAC R&D Gehenna Abaddon oraz VIOS do którego jesteśmy czasem teleportowani (jest też jak w każdym tytule z serii - jedna mapa testowa dostępna tylko z konsoli cheatów). Niestety w odróżnieniu od jedynki, po ponownym wejściu na dany poziom (w obrębie jednej rozgrywki, czyli gdybyś np. zaczął się cofać) nie następuje odświeżenie levelu, jedynie respawnuje się tak na oko 1-5 stworków, zresztą podobnie jak w O&E 1/2 czy Wolfenstein RPG (tylko pierwszy DOOM RPG sam odnawiał poziomy). Tym samym granie po ukończeniu fabuły mija się z celem, niestety. Możesz oczywiście odwiedzić poprzednie poziomy, ale nie będą one jak to określiłeś "odbudowane". Natomiast jeśli chcesz podpakować expa, zostaje ci zawsze opcja: Menu => Restart Level. Działa to tylko na poziomy których jeszcze nie ukończyłeś (gra nie zrobiła autosave'a na przejściu do innego). Czyli np.: Grasz na UAC Labs i po wykoszeniu wszystkich/większości stworów dajesz Restart Level zamiast przechodzić przez wyjście. Ostatnia uwaga jaką warto dodać, to słówko o "ocenach" (Rating): Dostajemy je za pierwsze przejście danej planszy i wracanie się nic nie da, nie będzie można poprawić wyniku. Dlatego też przed wyjściem z lokacji sprawdź koniecznie Menu=> Status=> Level, żeby zobaczyć czy na pewno ogołociłeś wszystkie secrety i zamordowałeś piekielne kreatury co do sztuki! P.S. Nie da się grać na najwyższym poziomie trudności bez cheatów. Zaraz po pierwszych paru krokach brakuje amunicji i nic nie da się zrobić (bohaterowie nie maja na starcie żadnej broni białej). Mam nadzieje, że rozwiałem wszelkie watpliwości. ![]() (również) Pozdrawiam, Mef >>> Regulamin | Pomoc techniczna | Gry i Aplikacje Java | Szukaj zanim zapytasz! <<<
|
|
![]() |
Tak, tak rozwiałeś i pomogłeś odpowiedzią. Dz-x. No to trochę przykro właśnie że tak mało poziomów jest i brak respawna (prócz tych kilku przeciwników co się pojawiają na wcześniejszych level'ach ale nie zawsze znów i nie w tym samym miejscu. No właśnie ja jestem na UAC R&D więc tylko Gehhenna została...
ale od wczoraj właśnie (też zauważyłem) tak sobie korzystam z Restartu Level'u, no trochę przedłuży rozgrywkę ale nudne hehe to też sie robi Nie żebym innych gier nie miał ale ta wciągnęła i czuję nie dosyt i nie tylko ja pewnie że tak mało zapakowali poziomów.Jeśli chodzi o oceny to jest 1 problem na wszystkich dotychczasowych mam "A+" lecz na poziomie Cichus ocena "F" (nie potrafiłem tam znaleźć jednego sekretu, ale to nie powinno tak radykalnie wpływać na tak słabą rangę bo na innych level'ach nie wszystko do końca zrobione a już widniało "A") Pewnie bug w grze, też tak miałeś może? No to dziś skończymy i zobaczymy poziom trudności drugi. Za odpowiedź podziękował i piwo jak najbardziej się należy za pomoc Pozdro & CyA |
|
Aż tak brutalnie się gra ze mną nie obeszła, dawała mi A za zabicie wszystkich
wrogów ale przegapienie 1go secreta (a może na odwrót?), w każdym razie żeby dostać najlepsze congratsy na koniec, trzeba mieć WSZYSTKO na A+, więc lekka cholera mnie brała jak musiałem grę restartować... Mały hint z mojej strony - z którymś secretem też miałem problem, imho bodaj najlepiej zakamuflowane zdarzają się za tylna ściana wnęki z której odbieramy robota. Nie pamiętam czy jest taki jeden czy więcej. Łączę się z Tobą w bólu, co do marnej ilości plansz, ale zaryzykowałbym przy tym jednocześnie stwierdzenie, że jest to generalnie jakaś cholerna plaga gier na komórki... Jak już wymaszczą engine na kilkaset Kb i do tego drugie tyle grafik, to potem dane leveli (mapy+skrypty) zawierają się w mizernym procencie całej tej objętości, więc co by świniom szkodziło dać ich choćby 10 razy tyle...
>>> Regulamin | Pomoc techniczna | Gry i Aplikacje Java | Szukaj zanim zapytasz! <<<
|
|
![]() |
jak włączyć konsole cheatów
Ostatnio edytowano 22 lut 2010, 21:54 przez Mef, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Cytowałeś cały mój post, szkoda miejsca... |
|
Będąc w grze wciskasz kolejno:
Menu (prawy soft), 3, 6, 6, 6 I w menu włączają się dodatkowe opcje!
|
|
![]() |
Ja tak miałem, ale ostatecznie znalazłem ten sekret. Jest w łazience, za zlewem na którym jest napis "Watch out, I will kill you - Seth!" Mam nadzieję, że pomogłem. |
• Strona 1 z 1