Witajcie! Długo się przyglądałem forum, przeczytałem pare artykułów i stwierdziłem, że dla mojej nokii najbardziej odpowiednią metodą będzie HelloOX2. Podpisałem ją zainstalowałem wraz z Modo i RomPatcherem. W Aplikacjach mam Hello i Patcher'a. Wlazłem w patchera dodałem installserviceFP2 i open4all na autostart i do tego ręczne apply. W trakcie tych operacji nie miałem żadnego błędu. Widzę dyski, lecz wszystkie programy wołają o certyfikaty.
I tak przy okazji, jakby ktoś miał działającego BrightLight'a na tę nokię byłbym uradowany.
[5630XM] Problem z łamaniem by HelloOX2
• Strona 1 z 1
|
|
|
|
otwórz heloox zainstalowany w aplikacjach.
Bo mam odwagę marzyć i cholerny upór by pragnienia prawdą się stały
![]() Jedna miłość,jedna wiara,jeden cel ![]() "Reggae jest rzeką miłości i jest dla tych, którzy wiedzą czym naprawdę jest miłość." ![]() |
|
|
Mam inny problem podobnej natury. Zainstalowałem HelloOxa 2 na swoim fonie 6120c i hackowanie systemu trwa w nieskończoność, podczas gdy powinno tak jak poprzednim razem trwać max 3 minuty. Ciągle jest stan "Unpacking files" i się nie kończy. Inne metody nie działają.
|
|
|
|
Oczywiście, że otwierałem. Nawet teraz z 2 razy poprawiłem. Dla upewnienia się, wgrałem HelloOX2.02 bastek1215 z Twojego tematu i nadal mam tylko dostęp do dysków, a certyfikaty nadal błędne. W opcjach wyłączone od początku sprawdzanie online.
|
|
No tak ale twojego modelu tam nie ma niestety wymienionego.Jeśli nadal woła o certy to niestety musisz czekać na jeszcze nowszą metodę
![]() Jedna miłość,jedna wiara,jeden cel ![]() "Reggae jest rzeką miłości i jest dla tych, którzy wiedzą czym naprawdę jest miłość." ![]() |
|
|
Proszę, ja pozbyłem się problemu, ściągnąłem wersję HelloOxa z oficjalnej strony:
Śmiga, hula, działa! |
|
|
|
Chyba jednak muszę poczekać.
Nawet wersja podana przez kolegę wzajemnie nie pomaga. A dyski ukrete mogę przeglądać tylko via V- browser i Modo, ale nie moge nic tam skopiować. Xplore nie widzi. Więc chyba nic się nie zrobiło tak naprawdę. Pozostaje wyczekiwać HelloOX2.04 |
|
w x-plore też możesz widzieć dyski ukryte tylko w opcjach musisz zaznaczyć pokazywanie
|
|
|
jezeli posiadasz certyfikat to jest program do podpisywania aplikacji bezposrednio w fonie
|
|
|
Problem rozwiązany.
Zainstalowałem HalloOX2.03v u brata na 5530 i zobaczyłe inną ikonkę rompatchera, a u mnie z tej samej aplikacji była inna. Więc wywaliłem wszystko i zainstalowałem od nowa HalloOX2.03v i pojawiła się nowa ikonka rompatchera. I już działa. Prawdopodobnie Hallo nie mógł nadpisać starego rompatchera. Dziękuję wszystkim za wskazówki. I Temat można już zamknąć. |
• Strona 1 z 1