Jaki OS? Symbian czy inny? Pytania początkującego.

Nie wiesz jaki telefon wybrać? Wahasz się pomiędzy określonymi modelami? Ten dział przeznaczony jest na porównywanie urządzeń mobilnych.

Moderator
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Fon:
Galaxy S / Milestone
Soft:
Android 2.2 Froyo
Sieć:
+/+
Numer gadu-gadu:
0
PostNapisane: 09 mar 2010, 00:28
12adrian12, jeżeli udostępnia się system dla szerokiej publicznosci - to mozliwe są poprawki systemu, a co za tym idzie - jego modyfikacje.
Nie zapominajmy, że Symbian nie posiada pamięci ROM tylko jest flashówka a to różnica. Tu musimy mówić o oprogramowaniu :)
..ale ta rozmowa zachodzi na offtop :)
Forum tworzą ludzie
Nie wierzę w Boga, on we mnie też nie wierzy...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

UserTeam
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 1

Fon:
HTC Hero
Sieć:
Play
Numer gadu-gadu:
0
PostNapisane: 09 mar 2010, 20:11
12adrian12 napisał(a):

Przy zmianie ROMu(raczej radia) można naprawdę łatwo uceglić telefon z Androidem :P

Zmiana ROM'u to cztery kliknięcia, raczej tam nic nie uszkodzisz :P Tym bardziej, że najpierw robisz backup, więc zawsze można wgrać od nowa.
92% of teenagers have turned to Hip Hop and Pop.If you are part of the 8% that still listen to real music,copy and paste this message...

Przyjaciel
Otrzymał podziękowań: 0

Fon:
Nokia N95
Soft:
31.0.017
Sieć:
Play FRESH
Numer gadu-gadu:
971575
PostNapisane: 10 mar 2010, 15:00
Neo, jak to nie ma ROM? To gdzie niby znajduje się system itp?
Obrazek
hasło do archiwum: fonsymbian.net

Numer gadu-gadu:
0
PostNapisane: 12 mar 2010, 17:50
A co sądzicie o tym jakbym kupił N82, ale używaną? Praktycznie wszystkie opinie są pozytywne z tego co czytam...
A czy taka Nokia jest OK, która jest nowa i została wymieniony przez serwis ze starego modelu, którego nie dało się naprawić? Bo widzę kilka takich aukcji na Allegro

Fon:
Nokia 5530 xm
Soft:
v20
Sieć:
Orange
Numer gadu-gadu:
0
PostNapisane: 14 mar 2010, 23:21
Witajcie, według mnie najlepszy symbian to s60v5...używałem v3 i również bardzo dobrze się sprawował, ale był bardziej awaryjny (resety, zawieszki...). Jeśli miałbym teraz wybierać jakiś telefon, to coś opartego właśnie na tym OS'ie.

UserTeam

Fon:
Nokia E66
Soft:
300.21.012
Sieć:
Plus
Numer gadu-gadu:
6882010
PostNapisane: 16 mar 2010, 17:42
Learni, a ja Ci polecam nokie E 66.
Mam ja i sprawuje się nieźle. Ma GPS, czujnik ruchu ( Tylko niestety na tym telefonie nie działają żadne aplikacje obsługujące czujnik. W zasobach internetu wygrzebałem informację, że producent użył w tym modelu innego rodzaju czujnika. Powstały tylko 2 aplikacje działające na tym telefonie, które wykorzystują czujnik. Producentom gier nie opyla się programować dalej bo to tylko gry na 1 telefon.). Ta nokia to slider więc się wolniej nudzi. I cena, za nową w electroworld dałem 800 zł, do tego była karta 2 gb od nokii, skórzana smyczka i ładny, skórzany futerał. Seria E powstała z myślą o biznesie, więc ładnie chodzi się po necie ( telefonik ma Wi-Fi ), posiada też porządną skrzynkę pocztową. Niestety, bateria to kompletna porażka, NOWA bateria trzyma mi tylko 1 dzień jak gram lub słucham muzyki, dlatego jest niezbędne ładowanie co dzień. I nie jest to wina mojego modelu, każdy użytkownik posiadający ten telefon narzeka na baterię.
Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem Ci w wyborze. :D
Nokia E66 + 8GB MicroSD Kingston + ominięcie certyfikatów + N-GAGE 2.0 + Sygic Mobile Maps 10 v.8.06
Nokia 3310 -> Nokia 3100 -> SE k300i -> SE k700i -> Nokia 6020 -> Nokia 6021 -> Nokia E66
"Schowaj nóż, otwórz pięść podaj rękę, Jah Jah mówi: "nie zabijaj" więc nie będę! Niech każdy człowiek Nyahbinghi bije w bęben, ziemski lew. Miłość jest fundamentem!
Poprzednia strona

Powrót do Porównania