Witam Państwa ;) po sprzedaniu nokii 6650 całkowicie zapomniałem o symbianie.. Jednak teraz zamierzam z powrotem wrócić do jakiegoś lepszego telefonu.. Na razie mam corby.. Nie ukrywam że dotyk mi się podoba.. Jedyne co mi się w nim podoba ;) a więc.. do wydania mam ok. 500zł.. Myślałem o kilku telefonach.. Teraz Was jako speców w tej dziedzinie proszę o przedstawienie swojej własnej opinii o nich..
1. Sony Ericsson c905, 8,1mp i slider.. no i sentyment do SE.. ale nic specjalnego nie oferuje..
2. nokia n82.. prawie ideał..
3. nokia e66 slider i te boskie klawisze..
4. nokia 5800/5530 no nie ukrywam że dotyk ciągnie.
5. samsung omnia - dotyk.. i wm - nowość, ale bawiłem się x1 i pod pasował mi ;)
6. htc diamond - dotyk i zupełnie odmienny wygląd..
to jest taka moja szóstka, no siódemka właściwie..
teraz proszę Was o wypowiedzi na temat tych telefonów..
dodam że telefonu używam jako odtwarzacza mp3, do internetu i czasami jakieś foto ale af musi być
co myślicie? co byście wybrali? a może coś innego proponujecie? czekam na odpowiedzi i propozycje... pozdrawiam..
jakiś fajny systemowiec do 500zł..
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
6 i 7 to jest wm a nie symbian
ale jeśli Ci się podoba to polecam Ci oba.Mam diamonda i jestem jak na razie z niego zadowolony.Jeśli chodzi o symbian to skusił bym się na e66 ponieważ z tych wszystkich jest najlepiej wykonana a parametry też ma dobre. SonyEricsson?Brak komentarza. Podsumowując jednak wybrał bym wm ze względu na większe możliwości
Bo mam odwagę marzyć i cholerny upór by pragnienia prawdą się stały
![]() Jedna miłość,jedna wiara,jeden cel ![]() "Reggae jest rzeką miłości i jest dla tych, którzy wiedzą czym naprawdę jest miłość." ![]() |
|
|
Jeżeli priorytet to w pierwszej kolejności muzyka, a potem dopiero net to na pewno bym się decydował na 5530/5800.
Jeżeli bardziej zależy Ci na internecie i dobrym systemie to rozpatrzyłbym jeszcze HTC G1 |
|
|
Ja na twoim miejscu rozwazal bym nad HTC lub NOKIA5800, ta sa dwa najlepsze telefony z twojej listy jak dla mnie
|
|
|
bastek1215 tak wiem, dlatego też napisałem przy omnii że WM na plus ;)
a więc dobrze.. kilka pytań.. ;) jak wm sprawuje się do muzyki? jak z aplikacjami na wm i symbian v5 i jak z grami? czy są jakieś "mody" na wm? łamanie systemu itd, itp..? jak mają się aparaty w diamond/omnii i 5800/5530? zrobi się zdjęcie kartki? jak ogólnie obsługa wm i symbiana v5? ładnie chodzi? Nokia 5320 Xpress Music
![]() |
|
|
Ja wole odtwarzacze w telefonach z symbianem
Masz mnostwo gier i aplikacji na WM i Synbiana, od zegarjow po czujniki ruchu Standardowo kazdy posiadacz WM czy Symbiana lamie systemy zeby miec pelen dostep do telefonu Co do aparatow to nie wiem Obsluga Symbianu jest prosta, a WM jest troszeczke bardziej skomplikowany, telefony oczywiscie sa troche wolniejsze od telefonow ze zwyklym softem, ale za to jakie mozliwosci
|
|
|
Wszystko zależy od telefonu.
Na pewno do 500zł najlepszym telefonem do muzyki będzie 5800/5530. Oferują najlepsze procesory dźwiękowe. Aplikacji na oba systemy jest cała masa. Jednak aplikacje pod WM będą na pewno bardziej rozbudowane. Na WM są ROMy, ale żeby instalować nielegalne oprogramowanie wystarczy crack. Wszystkie wymienione przez Ciebie telefony mają AF, ale wydaje mi się, że Omnia robi najładniejsze zdjęcia. Jeżeli miałbym je ustawić pod względem jakości fotek to wyglądało by to tak: Omnia>5800>5530=Diamond. Wszystko chodzi dosyć szybko. Zastanów się co jest dla Ciebie najważniejsze. |
|
|
5530 - 3.2 mpx
5800 - 3.2mpx diamond - 3.2mpx omnia - 5.0 mpx wiec omnia tu zwycięża Muzyka-nokie na pewno grają lepiej od omni i diamonda Aplikacji jest dużo zarówno na jeden system jak i na drugi. Mody w sensie romy?Na htc i samsunga jest ich wiele (sam testowałem z 20) Obsługa wm - ja używałem cały czas n95 z symbianem to ciężko było mi się przyzwyczaić do dotyku,system całkiem jest wporzo (każdy musi sobie dobrać jakiegoś roma i wtedy wszystko staje się łatwiejsze) Bo mam odwagę marzyć i cholerny upór by pragnienia prawdą się stały
![]() Jedna miłość,jedna wiara,jeden cel ![]() "Reggae jest rzeką miłości i jest dla tych, którzy wiedzą czym naprawdę jest miłość." ![]() |
|
|
xitt, a może nokia 6220c ?
Aparat 5mpx, muzyka dobrze gra nawet bardzo dobrze ma symbiana i jest fajna ? Pierwsza z brzegu http://www.allegro.pl/item953806474_spr ... _6220.html |
|
|
Ja też wybrałbym fon z WM, symbian ma mniejsze możliwości i potrafi się znudzić
Na korzyść diamonda przemawia wyświetlacz VGA ale pamiętaj że ma on tylko wbudowaną pamięć flash 4gb (jak dla mnie trochę mało) bez możliwości rozszerzenia. Natomiast omnia ma bardzo dobry procesor dźwiękowy, na głośniku tego nie słychać ale na słuchawkach jakość jest lepsza niż w 5530 lub 5800
Nokia N95 8GB V 35.0.001
Nokia 6120 Classic V 06.01 + 8GB Toshiba Nokia N73 Music Edition V 4.0839.42.2.1 + 2GB Kingston |
|
|
a więc tak.
jak najbardziej najważniejsza dla mnie jest muzyka, później internet, obsługa ogólna i aparat.. lubię też pogrzebać co nieco w telefonie ;) no i jak na razie zastanawiam się nad 5800 lub 5530.. ale Mari0 napisał że omnia jednak przebija je pod względem muzyki... jak na razie muzyka która jest w Sony Ericssonach mi wystarczała.. a jak wiadomo SE wcale nie gra tak źle ;) i chciałbym żeby muzyka utrzymywała się na tym poziomie, musi być lepsza od corby bo ta jakoś do mnie nie przemawia.. głównie stawiam na jakość.. 5800 czy tam 5530 przemawia do mnie że mają minijack, symbian no i ten dotyk ;) do omnii jedyne co mnie ciągnie to wm... 5800 się bawiłem i bardzo mi się spodobała.. ;) więc wybór chyba jednak padnie na nią.. powiedzcie mi bralibyście tą 5800 czy 5530 a może omnie w mojej sytuacji? //wiktor: miałem 6210navigator, jakoś nie pociągnęła mnie swoją muzykalnością ;) Nokia 5320 Xpress Music
![]() |
|
|
Omnia na pewno będzie gorzej grać od 5800/5530.
Ale słuchaj jeżeli masz już telefon, a potrzebujesz czegoś do muzy i neta to czemu nie weźmiesz sobie iPoda Touch 2g. Za 500zł bez problemu wyrwiesz w b. dobrym stanie wersję 8GB, a przy odrobinie szczęścia i cierpliwości 16GB. Tylko jak już to pamiętaj, żeby brać tylko 2G. 1G ma gorsze bebechy ![]() Touch będzie znacznie lepszy pod względem wygody surfowania po necie i oferuje na prawdę świetną jakość dźwięku. Czegoś takiego nie znajdziesz w żadnym telefonie. Jedynym minusem tego jest to, że będziesz musiał więcej rzeczy ze sobą nosić, ale coś za coś
|
|
|
myślałem o tym rozwiązaniu.. ale jest pewno ale.. nie zawsze mam dostępne wifi i czasami potrzebuję posiedzieć na 3G.. a ipod mi tego nie zapewni
a więc - czy jest jakiś bardziej odpowiedni telefon dla mnie, czy została mi sama 5800? ;x
Nokia 5320 Xpress Music
![]() |
|
|
Jeśli byś na niego przeznaczył większą kwotę to na pewno
Bo mam odwagę marzyć i cholerny upór by pragnienia prawdą się stały
|
|
bastek1215 hmm... ile? i nad czym wtedy można myśleć?
a może było by coś z serii N do polecenia? tylko nie za wielkiego jak n95 ;x Nokia 5320 Xpress Music
![]() |
|
• Strona 1 z 2 • 1, 2