[Motorola Flipout] Czujnik położenia

Tu możesz pisać o problemach ze swoim smartfonem.
Zablokowany
pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

[Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: pajojajo » 03 lut 2011, 20:35

Witam, jestem nowy na forum i mam problem. Gdy gram w np: Homerun Battle albo Sniper vs Sniper, to żeby nakierować trzeba ruszać telefonem problem w tym że orientacja jest jakby "przesunięta" o 90 stopni gdy pochylam telefon do przodu celownik idzie w prawo i tak dalej ze wskazówkami zegara. Szlag jasny może trafić. I mam pytanie czy jest jakaś opcja albo coś innego by normalnie można było grać? Gra Labiryth normalnie działa, ale to chyba wyjątek.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: Neo » 03 lut 2011, 20:48

Może to jest wina gry. Może nie być w pełni dostosowała do twojego modelu telefonu
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: pajojajo » 03 lut 2011, 21:33

no właśnie nie, każda gra tak reaguje, może to być spowodowane tym że telefon jest przekręcany o 90 stopni?

Awatar użytkownika
Nikt_Ważny
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 6457
Rejestracja: 11 lut 2008, 22:05

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: Nikt_Ważny » 03 lut 2011, 21:52

Tobie raczej chodzi o czujnik ruchu. Jak odpalasz gre to kalibrujesz czujnik?

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: pajojajo » 03 lut 2011, 22:00

z kalibracji to w ustawieniach widziałem tylko kompas (przepraszam za brak dokładności ale to mój pierwszy telefon z andkiem) ale kalibracji czujnika nie widziałem.

Awatar użytkownika
Nikt_Ważny
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 6457
Rejestracja: 11 lut 2008, 22:05

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: Nikt_Ważny » 03 lut 2011, 22:01

Sprawdź sobie w grze czy jest opcja kalibracji :)

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: pajojajo » 03 lut 2011, 22:10

no właśnie nigdzie nie ma :(

Awatar użytkownika
Nikt_Ważny
Przyjaciel
Przyjaciel
Posty: 6457
Rejestracja: 11 lut 2008, 22:05

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: Nikt_Ważny » 03 lut 2011, 22:17

Być może gra/y nie jest przystosowana dla tego modelu.

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Czujnik położenia

Post autor: pajojajo » 03 lut 2011, 22:20

no nic, w każdym razie dzięki serdeczne :)

Zablokowany