[Milestone] Duży problem z internetem

Tu możesz pisać o problemach ze swoim smartfonem.
kapio
-#20
-#20
Posty: 70
Rejestracja: 27 wrz 2009, 00:43

[Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: kapio » 30 wrz 2010, 19:48

Cześć,
posiadam Motorole Milestone, i mam APNdroid ponieważ mam mixplusa i internet trochę drogi. Aktualnie jestem podłączony przez WI-FI i APNdroid włączony, i tak rano miałem na koncie 30.27 potem sprawdzam 29.74 a teraz 29.14 . Wiecie dlaczego mi pieniądze z konta zżera ? :(

kapio
-#20
-#20
Posty: 70
Rejestracja: 27 wrz 2009, 00:43

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: kapio » 30 wrz 2010, 21:57

Teraz mam 24.19. Mam z plusa i mogę wykupić pakiet danych 100mb ? Pytam się bo w konfiguracja telefonu plus.pl nie ma motoroli.

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: Neo » 30 wrz 2010, 21:58

ja mam pakiet 100 mb i mi wystarcza... używam go do aktualizacji pogody i sprawdzam pocztę..

może pomyśl o pakiecie danych kolego?

APN Droid lub Quick setting zablokują połaczenie internetu jak co
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

kapio
-#20
-#20
Posty: 70
Rejestracja: 27 wrz 2009, 00:43

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: kapio » 30 wrz 2010, 22:15

Właśnie myślałem nad pakietem, ale czy nie muszą najpierw skonfigurować telefonu, i wtedy wysłać sms na pakiet ?

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: Meler » 30 wrz 2010, 22:20

Pakiet korzysta z domyślnego apn internet. Czyli tego w którym zwykle przeglądasz sieć i z którego korzyta większość programów
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: Neo » 30 wrz 2010, 22:27

W androidzie musisz wybrać apn i je włączyć kolego Meler.

Kolego masz listę PL konfiguracji. Wybierz Internet.
Ustawienia/sieci zwykłe-bezprzew./Sieci komórkowe/Punkty dostępu/ wybierz Plusa

jeżeli jesteś nowym użytkownikiem mixplusa to musisz włączyć mms.gprs kodem.. Jeżeli nie to te ustawienie wystarczy..

Edit Meler: Kolego Neo wnioskując z wypowiedzi telefon łączy się z internetem więc apn musi być ustawiony...
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

kapio
-#20
-#20
Posty: 70
Rejestracja: 27 wrz 2009, 00:43

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: kapio » 30 wrz 2010, 22:51

W MixPlusie jestem około 4 lat.
W Punkcje dostępu mam Plus (aktywne) i Plus MMS(nie aktywne).
Mam już pakiet 100mb. Nie muszę nic ustawiać ? I mam wyłączyć tego APNdroid ?

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: Meler » 30 wrz 2010, 22:55

Nie musisz nic już przestawiać. Tak wyłącz apndroid bo służy on do blokowania połączenia
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: Neo » 30 wrz 2010, 23:03

lepiej z niego korzystaj.

bo android lubi internet... bo tak szczerz na miesiąc potrzeba z 300-400 Mb.

włączaj w tedy jak CI będzie potrzebny
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

kapio
-#20
-#20
Posty: 70
Rejestracja: 27 wrz 2009, 00:43

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: kapio » 30 wrz 2010, 23:22

Dzięki Panowie :) jak będzie mi ściągało napisze, ale jak kolega Neo pisze że działa to powinno :P

Ps. Jak na razie działa zabrało już 200kb/s, a nie pieniądze z konta. :)

tommi02007
Posty: 1
Rejestracja: 15 sty 2012, 18:08

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: tommi02007 » 15 sty 2012, 18:14

Witam mam problem z wylczeniem internetu w milestone kupilem telefon bez instrukcji obslugi i nie mam pojecia o co tu chodzi tylko patzre jak mi zjada kase pomocy!!!!

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: Meler » 15 sty 2012, 18:22

Jaki masz system? Zainstaluj program do blokowania np:APNDroid lub wejdź w ustawienia sieci i usuń wszystkie punkty APN
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

Awatar użytkownika
mrowkarz24
Moderator
Moderator
Posty: 2644
Rejestracja: 26 wrz 2007, 20:42
Lokalizacja: jelenia gora

Re: [Milestone] Duży problem z internetem

Post autor: mrowkarz24 » 15 sty 2012, 21:24

A ja na X10i mam inaczej , mam wiget to transmisji danych i jeżeli chcę neta przez operatora to tylko wł. dane pakietowe poprzez ten wiget i odwrotnie jak chce wył.to klikam na wiget i mi automatycznie blokuje . Nie muszę nic instalować , żadnych aplikacji , miałem wgrane to w standardzie lub też wchodzę :

ustawienia sieci - sieć komórkowa wył.wł. dane
Każdy nasz nowy kolega musi to czytać

Obrazek

announces/regulamin-forumowicza-t4536.html

ODPOWIEDZ