[Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Tu możesz pisać o problemach ze swoim smartfonem.
ODPOWIEDZ
pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

[Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: pajojajo » 22 lip 2011, 17:32

Witam,

Postanowiłem zmienić rozdzielczość telefonu za pomocą Root Explorera, system/build.prop i linijka ro.sf.lcd_density. Niestety z domyślnego 120 dałem 240 i zrobiłem reboot telefonu. Pomyliłem się. Teraz wszystko zrobiło się takie wielkie że na nic nie mogę wejść, zmienić, zainstalować. Zrobiłem hard reset, nie pomogło. Przez X + przycisk POWER też nic. Dało by się jakoś to na komputerze po przez podpięcie komórki?

Bardzo proszę o pomoc, niech mi tylko nikt nie prawi kazań że źle zrobiłem.

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: Neo » 22 lip 2011, 18:02

robiłeś to na własną odpowiedzialność kolego.
Musisz wgrać od nowa system przez RSD Lite
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: pajojajo » 22 lip 2011, 19:02

Ok, ale co z instalacją ROMu? Ściągam właśnie ten co mam, ale jak należy zainstalować nowy ROM, nie chce znowu czegoś zepsuć. Znalazłem taki poradnik ale nie będzie chyba dobry.

Edit Neo
Kolego nie można wstawiać linków do konkurencji :)
upomnienie.

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: Neo » 22 lip 2011, 19:06

Mam lepszą.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=845912

po ang, ale takie linki można umieszczać na forum. ;)
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: pajojajo » 22 lip 2011, 19:59

Ok udało się krok po kroku wgrałem ROM :] Dziękuje bardzo za pomoc. Tym razem będe uważał :D

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: [Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: Neo » 22 lip 2011, 21:39

Szczerze mówiąc nie słyszałem aby ktoś zmniejszał/zwiększał rozdzielczość..

jeżeli możesz to napisze mi tu jak ty to zrobiłeś. przyda się taka wiedza ;)
Być może trafi to na mojego bloga ;)

Pozdrawiam
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

pajojajo
-#10
-#10
Posty: 14
Rejestracja: 26 gru 2008, 19:24

Re: [Motorola Flipout] Rozdzielczość telefonu

Post autor: pajojajo » 23 lip 2011, 18:56

Znaczy, nie dosłownie. Zmieniałem rozdzielczość tekstur DPI, można to robić po przez edycję build.prop bądź programem LCD Density Changer. U mnie domyśle jest 120 DPI, na wyżej rozdziałkowych róźnie, 180,240. Ustawiając sobie na 100 DPI Ekran wygląda jak by miał większą rozdzielczość tzn. Ikony są mniejsze, jest więcej miejsca na widgety, foldery itp. Samej rozdzielczości oczywiście zmienić nie może :D

ODPOWIEDZ