[SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Awatar użytkownika
WindowsMobile
-#30
-#30
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2010, 17:11

[SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: WindowsMobile » 14 sie 2010, 12:14

Witam !

Dzisiaj pokaże jak zmienić naszą omnie w windows 7 :)

Pobieramy SPB Mobile Shell 3.5

style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-7480177972490305"
data-ad-slot="6169400291">



Podaję kody rejestracyjne

5D577752A43K
5D5E98A54AE2
5D5243747BD3


Obrazek Obrazek
Obrazek


2.Instalujemy WMSeven v2

style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-7480177972490305"
data-ad-slot="6169400291">



ObrazekObrazekObrazek


3.Instalujemy SendWinKey_1_0_0

style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-7480177972490305"
data-ad-slot="6169400291">



4.Instalujemy Change Start Menu Icons ( CSMI )

style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-7480177972490305"
data-ad-slot="6169400291">



5.Wchodzimy w Windows i szukamy SendWinKey . Jak już znaleźliśmy to zmieniamy nazwę na Mój komputer .

6.Wchodzimy w CSMI i szukamy Mój komputer i zmieniamy na ikonę pobraną z załącznika .

8.Robimy SR żeby ikona się zmieniła .

9.Dodajemy mój komputer na pulpit w SPB MS .

10.Zapisujemy animacje startowe

Obrazek


Obrazek


11.Zmieniamy nazwy animacji na Power_On.gif oraz Power_Off.gif . ( Nie wiem jakie nazwy animacji mają inne omnie ) Jak już zmieniliśmy nazwy wrzucamy je do folderu Windows na telefonie .

12.Pobieramy

style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-7480177972490305"
data-ad-slot="6169400291">


Dodałem dźwięki już ze zmienioną nazwą . Jak pobraliście dźwięki wrzucacie je do folderu Windows na telefonie .


Teraz robimy niby dyski kosz itp.

1.Wchodzimy w Windows na telefonie > Menu Start > Programy i robimy nowy folder o nazwie Dysk lokalny (C) oraz DATA (D) tak jak mam ja :)

2.Zrobiliście foldery to teraz uporządkujcie sobie programy gry itp.

3.Kopiujemy Ustawienia i wrzucamy do dysku c . Zmieniamy nazwę skopiowanych ustawień na Panel Sterowania .

4. Robimy Folder o nazwie kosz w głównym folderze Programy .

5.Pobieramy ikony

style="display:inline-block;width:970px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-7480177972490305"
data-ad-slot="6169400291">



6.Zmieniacie sobie ikonki :)

7.Aby ustawić sobie ikonę kosza oraz dysków na pulpicie SPB wchodzimy w Resco File Explorer > Windows > Menu Start > Programy i klikamy i przytrzumujemy na np DATA (D) i klikamy na Send To > Start Menu as Shortcut .

8.Koniec


Końcowy wynik powinien wyglądać tak


Obrazek



WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE !!!!
Ostatnio zmieniony 16 sie 2010, 15:08 przez WindowsMobile, łącznie zmieniany 3 razy.
Samsung Omnia Lite + Windows 7
ROM: B7300XXIJ1

Obrazek

Kurak
-#30
-#30
Posty: 186
Rejestracja: 14 cze 2010, 13:54

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Kurak » 14 sie 2010, 12:19

A to ruszy na HTC TyTN?Czy tylko na Omni ruszy?
I koniec się zaczyna....

Awatar użytkownika
WindowsMobile
-#30
-#30
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2010, 17:11

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: WindowsMobile » 14 sie 2010, 12:22

Ja to używam na omni lite , nie wiem czy ruszy na twoim fonie .Jaką masz rozdziałke wyświetlacza ? Ja mam WQVGA
Samsung Omnia Lite + Windows 7
ROM: B7300XXIJ1

Obrazek

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Meler » 14 sie 2010, 12:33

Popraw poradnik. Linki dajemy w tagu Code
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

Awatar użytkownika
WindowsMobile
-#30
-#30
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2010, 17:11

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: WindowsMobile » 14 sie 2010, 12:34

Dobra już poprawiam :P
Samsung Omnia Lite + Windows 7
ROM: B7300XXIJ1

Obrazek

Kurak
-#30
-#30
Posty: 186
Rejestracja: 14 cze 2010, 13:54

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Kurak » 14 sie 2010, 13:25

rozdzielczosc 240x320 a to WQVGA to nie wiem o co z tym chodzi (jestem nowy w WM
I koniec się zaczyna....

Awatar użytkownika
WindowsMobile
-#30
-#30
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2010, 17:11

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: WindowsMobile » 14 sie 2010, 15:58

To ty masz mniejszą niż ja . Ja mam 240x400 ale zawsze można sprawdzić czy zadziała :) Serio nie wiem jak jest na innych telefonach . A WQVGA to taka windowsowska rozdzielczość inaczej :)
Samsung Omnia Lite + Windows 7
ROM: B7300XXIJ1

Obrazek

Kurak
-#30
-#30
Posty: 186
Rejestracja: 14 cze 2010, 13:54

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Kurak » 14 sie 2010, 16:23

nie no,na hermesie tego nie wstawie :zal: bo górnych ikon nie bedzie czyli hermes papa z ta aplikacją i wszystkimi rozdziałkami 240x320
I koniec się zaczyna....

Awatar użytkownika
WindowsMobile
-#30
-#30
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2010, 17:11

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: WindowsMobile » 14 sie 2010, 16:26

Mnie się wydaje że to powinno pójść u ciebie ale nie jestem pewien ..
Samsung Omnia Lite + Windows 7
ROM: B7300XXIJ1

Obrazek

Awatar użytkownika
Neo
-#admin
-#admin
Posty: 5037
Rejestracja: 24 sty 2009, 23:34
Lokalizacja: Wielgie
Kontakt:

Re: Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Neo » 15 sie 2010, 13:27

Omnia ma wielkość WQVGA a ty kolego masz QVGA - możesz spróbować zainstalować, najwyżej działać nie będzie..

A to są nakładki pod SPB Mobile shell więc temat jest w niewłaściwym dziale.
Przenoszę. zmienię nazwę tematu.
http://androidos.webig.pl
Najbardziej zROOTowany blog w sieci!! Wszystko na temat ROOTowania/Wgrywania CWM na smartfony!!!
http://windowsmania.pl - Forum o Windows Phone

Kurak
-#30
-#30
Posty: 186
Rejestracja: 14 cze 2010, 13:54

Re: [SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Kurak » 15 sie 2010, 14:19

i ostatnie pytanie moge tylko zainstalowac aplikacje bo nie chce zabardzo tych dzwieków i animacji wylaczania i właczania bo jak zainstaluje tą aplikacje to jest taka nakładka?jak tu aplikacje-s60v3-f24/win7trial-t15663.html
I koniec się zaczyna....

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: [SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Meler » 15 sie 2010, 15:38

To jest zupełnie co innego. Tamto to nakładka nakładka/animacja we Flashu a to skin i jego konfiguracja do oddzielnego programu jakim jest SPB Mobile Shell
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

Awatar użytkownika
WindowsMobile
-#30
-#30
Posty: 169
Rejestracja: 17 kwie 2010, 17:11

Re: [SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: WindowsMobile » 15 sie 2010, 15:46

Jak masz QVGA to powinno ci pójść , u mnie dużo aplikacji gier itp. chodzi z QVGA :)
Samsung Omnia Lite + Windows 7
ROM: B7300XXIJ1

Obrazek

Awatar użytkownika
Meler
-#admin
-#admin
Posty: 4796
Rejestracja: 25 sie 2009, 18:45
Kontakt:

Re: [SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Meler » 15 sie 2010, 15:49

Chodzi o to ze są tu pliki graficzne w rozdzielczości wqvga, i te pliki nie będą skalowane. Jeśli w instalce nie ma plików dla qvga to po prostu obraz będzie wyświetlany nieprawidłowo
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!

Kurak
-#30
-#30
Posty: 186
Rejestracja: 14 cze 2010, 13:54

Re: [SPB Mobile Shell 3.5] Jak zmienić Omnie w Windows 7

Post autor: Kurak » 15 sie 2010, 17:30

Dobra narazie nic nie wiadomo,kupie HTC to zobacze...
I koniec się zaczyna....

ODPOWIEDZ