[E52] Jak usunąć lub aktualizować wgraną seryjnie aplikację?

Dział poświęcony jest problemom, które występują podczas używania telefonu. Zanim napiszesz temat, zapoznaj się z regulaminem działu.
Avatar użytkownika

-#10

Posty: 39
Dołączył(a): 31 maja 2009, 23:18

Fon:
Innov8, E52, E6
Soft:
S60v3, ^3
Sieć:
Plus (36.6)
Numer GG:
7557562
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 13:55
Mam problem z aplikacją Adobe PDF która jest seryjnie wgrana. Nie chce się ona uruchomić chociaż wcześniej działała i niestety nie mogę jej zainstalować jeszcze raz z pliku sis ani usunąć. Podczas instalacji mam komunikat że nie można usunąć bo składnik jest wbudowany. Jest jakaś możliwość by naprawić działanie tej aplikacji bez formatowania telefonu lub inna aplikacja nadająca się do odczytu PDF na telefonie?
Avatar użytkownika

-#80

Posty: 671
Dołączył(a): 18 kwi 2009, 14:46

Fon:
Nokia x3
Sieć:
play
Numer GG:
0
PostNapisane: 09 sie 2010, 14:02
łap:
Ostatnio edytowano 09 sie 2010, 14:59 przez adamfire95, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika

-#10

Posty: 39
Dołączył(a): 31 maja 2009, 23:18

Fon:
Innov8, E52, E6
Soft:
S60v3, ^3
Sieć:
Plus (36.6)
Numer GG:
7557562
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 21:47
Dzięki ale niestety to mi nie pomogło bo ta aplikacja mi nie startuje tak samo jak seryjnie wgrany Adobe PDF. Jak zainstalowałem na karcie pamięci to w ogóle tego nie było a jak w telefonie to nie uruchamia się. Może trzeba zrobić coś jeszcze?
Avatar użytkownika

-#40

Posty: 264
Dołączył(a): 10 sty 2010, 17:28
Lokalizacja: Gdynia
Fon:
E61i
Soft:
s60v3
Sieć:
Play
Numer GG:
1377531
PostNapisane: 09 sie 2010, 21:54
A czy Twój telefon ma złamany system ? , i czy próbowałeś restartować telefon ? Chociaż domyślam się że pewnie tak :P ale pamiętam miałem z czymś podobny problem i restart tel. pomagał.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Osoba sprytna unika problemów , osoba mądra je rozwiązuje ...
Avatar użytkownika

-#10

Posty: 39
Dołączył(a): 31 maja 2009, 23:18

Fon:
Innov8, E52, E6
Soft:
S60v3, ^3
Sieć:
Plus (36.6)
Numer GG:
7557562
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 22:17
To się dobrze domyślasz. Telefon ma złamany system zabezpieczenia wszelakie zdjęte rompatcherem a restartu telefonu nie da się uniknąć po zainstalowaniu tego bo komunikat jest na ekranie z pytaniem o restart póki się nie naciśnie restart co oczywiście zrobiłem a telefon się zrestartował. Mam jakiegoś pecha dopiero co wrzuciłem sobie rozkład pociągów w PDF a już aplikacja która to odczytywała przestała działać. Próbowałem nawet wyjmowania karty pamięci bo tam był ten plik pdf ale nic to nie dało. Wcześniej inne pliki PDF oglądałem i nigdy nie zdarzyło mi się by Adobe PDF odmówił posłuszeństwa.
Avatar użytkownika

-#40

Posty: 264
Dołączył(a): 10 sty 2010, 17:28
Lokalizacja: Gdynia
Fon:
E61i
Soft:
s60v3
Sieć:
Play
Numer GG:
1377531
PostNapisane: 09 sie 2010, 22:27
Hmmm a używasz może programu ''KillMe'' ? pamiętam że właśnie jak kiedyś miałem problem z tym czymś to zwykle jakiś proces dziwny się uruchamiał...i czasami jak go zamknąłem to aplikacja działała a czasami i tak musiałem robić restart...może spróbuj pozabijać kilka procesów albo zrobić restart i wcześniej włączyć ''auto zabijanie'' procesów przy uruchamianiu telefonu żeby nawet nie zdażyły się pokazać ....

Więcej pomysłów nie mam :/
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Osoba sprytna unika problemów , osoba mądra je rozwiązuje ...
Avatar użytkownika

Przyjaciel

Posty: 6494
Dołączył(a): 11 lut 2008, 22:05

Fon:
.
Numer GG:
0
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 22:32
Jeśli Ci nie chce działać to zawsze możesz zainstalować inny program obsługujący pliki PDF ebooki-f185/programy-do-ebookow-i-audiobookow-t16996.html
Avatar użytkownika

Przyjaciel

Posty: 1238
Dołączył(a): 01 lut 2010, 23:18

Fon:
E71/3310
Soft:
Uwalony/Android
Sieć:
Orange
Numer GG:
12345
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 22:36
I bez męki zrób format i zainstaluj sobie program co Bastek zapodał i masz problem rozwiązany.
Obrazek
Avatar użytkownika

-#10

Posty: 39
Dołączył(a): 31 maja 2009, 23:18

Fon:
Innov8, E52, E6
Soft:
S60v3, ^3
Sieć:
Plus (36.6)
Numer GG:
7557562
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 23:52
Ale masakra z tym.. Mam błąd uaktualnienia gdy chcę zainstalować jedyną aplikację do PDF inną niż Adobe. A formatu E52 nie da się zrobić bez męki właśnie bo każda taka akcja wymaga wgrywania jeszcze raz systemu by mieć złamanego Symbiana. Tak to jest z tymi najnowszymi wersjami symbiana.

Nie używam żadnego menadżera zadań głównie dlatego, że nie da się ich wyłączyć kiedy się chce a nie widzą procesu odpalonego romu z vBaga.
Avatar użytkownika

Przyjaciel

Posty: 6494
Dołączył(a): 11 lut 2008, 22:05

Fon:
.
Numer GG:
0
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 09 sie 2010, 23:54
TO wina twojego oprogramowania czyli FP2 które jest dużo gorsze od FP1,stad te problemy
Avatar użytkownika

-#10

Posty: 39
Dołączył(a): 31 maja 2009, 23:18

Fon:
Innov8, E52, E6
Soft:
S60v3, ^3
Sieć:
Plus (36.6)
Numer GG:
7557562
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 10 sie 2010, 00:09
A da się na silę phoenixem wgrać oprogramowanie ze starszej noki? Z ciekawości pytam może ktoś wie bo ja nie chcę ryzykować utratą telefonu by to sprawdzić. Mówisz, że FP2 jest gorsze bo tak jest czy dlatego, że ma bardziej uciążliwe zabezpieczenia przed mieszaniem w systemie? :P
Avatar użytkownika

Przyjaciel

Posty: 6494
Dołączył(a): 11 lut 2008, 22:05

Fon:
.
Numer GG:
0
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 10 sie 2010, 01:07
Tak ma lepsze zabezpieczenia przez co są problemy z np aplikacjami które działają bez problemu na fp1 a na fp2 jest klapa.
Wgrać oprogramowanie ze starszej noki?Chodzi Ci o to ze z innego modelu czy z twojego tylko starszy soft?
Jesli o starszy soft to można za pomocą Jafa tu masz link poradnik-f75/downgrade-przy-u-yciu-j-a-f-a-i-pkey-emulatora-t6034.html , pamiętaj ze operacja downgrade wynosi 50% ze się uda i 50% sie nie uda i telefon się może uszkodzić lub w ogóle nie wstanie.
Avatar użytkownika

-#admin

Posty: 4887
Dołączył(a): 25 sie 2009, 18:45

Fon:
Samsung Galaxy I5700 Spica
Soft:
CyanogenMod 9
Sieć:
36.6
Numer GG:
5330062
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 13 sie 2010, 15:32
Ze starszego modelu nie można wgrać softa. Poczytaj najpierw opinie o powodzeniu lub nie powodzeniu przy downgradzie. Ale zmiana softa na inny niewiele pomoże
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!
Avatar użytkownika

-#10

Posty: 39
Dołączył(a): 31 maja 2009, 23:18

Fon:
Innov8, E52, E6
Soft:
S60v3, ^3
Sieć:
Plus (36.6)
Numer GG:
7557562
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 16 sie 2010, 19:48
W E52 powrót do poprzedniej wersji oprogramowania nic nie pomoże w łamaniu zabezpieczeń bo poprzednie wersje też ciężko łamać.
Avatar użytkownika

-#admin

Posty: 4887
Dołączył(a): 25 sie 2009, 18:45

Fon:
Samsung Galaxy I5700 Spica
Soft:
CyanogenMod 9
Sieć:
36.6
Numer GG:
5330062
Płeć:
Mężczyzna
PostNapisane: 17 sie 2010, 13:38
Możesz edytować plik z softem E52 i usunąć plik Adobe readera. I wgrać tak zmodyfikowany soft. o ile program będzie obsługiwał go.
Wszystkie moje spolszczenia są podpisane certyfikatem BINPDA!
Następna strona

Powrót do Symbian



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość